1 Mart 2015 Pazar

VÜCUT TİPLERİNE GÖRE GİYİNME ÖNERİLERİ

Kusursuz görünmek istiyorsanız vücut tipinizi tanımanız gerekir. Her vücudun kendine göre saklanması ve gösterilmesi gereken bölümleri vardır. Konuyu açmak gerekirse; mesela giyinirken geniş basenlerin kapatılması önerilirken, ince bellerin ortaya çıkarılması görüntü açısından önemlidir.
Aşağıda gördüğünüz gibi temel olarak vücut tiplerini 4 şekilde inceleyebiliriz.
Elma, armut, kum saati ve dikdörtgen. Bunların yanında ters üçgen, elmas, oval gibi vücut tipleride mevcut.
Hangi vücut tipi nasıl giyinmeli? işte bu sorunun cevabını öğrenme zamanı! 

    Kum Saati Vücut Tipi; 
* En güzel vücut tipi diyebiliriz. Geniş omuzlar, gösterişli bir göğüs çevresi, ince bel, güzel kalça ve bacaklar olarak nitelendirilen bu vücut tipi günümüzün güzellik standartlarının ölçüsü. 
Örn; Beyonce, Marilyn Monroe, Kim Kardashian..

*  
İnce beliniz en büyük servetiniz! Bele doğru daralan üst parçalar seçerek güzelim belinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Düz renk seçmeniz, fazlalıklarınızı kapatmanıza yardımcı olur.

* Düşük belli pantolon giymenizde hiç bir sakınca yok, yüksek bel tercih ederseniz bel ve kalça kısmı oturan modeller tercih etmelisiniz.


* Kemerli etekler, diz üstünde biten kloş etekler, yüksek belli kalem etekler sizin için vazgeçilmez parçalar. Diz üstünde etek giymeniz; bacaklarınızı ortaya çıkararak göğüslerden dikkati dağıtmak için iyi bir önleyici.

* Bele oturan, V yakalı modeller elbise seçiminizde dikkat etmeniz gereken noktalardan. Bu vücut tipi kemerleri ve kuşakları en iyi taşıyan vücut tipidir.

* Ceket ve mont seçiminizde belden piliseli modeller, kemerli trençkotlar ve diz üstünde biten mantolar iyi bir görünüm elde etmenizi sağlar.



   Armut Vücut Tipi;

*
Dar üst, göbek ve basenlerde yoğunlaşan kilolar olarak nitelendirilen bu vücut tipi Türkiye'de ki en yaygın vücut tipidir.
Örn; Jennifer Lopez..

* Dikkati göbek ve basenden uzaklaştıracak parçalar seçmeye özen göstermelisiniz. Giydiğiniz ceket ve montlarda ki etek uçları köşeli olmalıdır.

* Omuzlarınızı geniş göstermek için; apolet kollar, vatkalı omuzlar, karpuz kollar tercih edebilirsiniz. V yakalı üstler sizi olduğunuzda uzun ve ince gösterir.

* Pantolonlarda; dikine çizgili, yüksek belli modeller sizler için doğru bir seçim olacaktır. Düşük bel fazla kilolarınızı gösterir, yüksek bel ise toparlar.

* Kalın bir kemerle kullanacağınız kalem etek ile kum saati görünümü sağlayabilirsiniz. Orta boy çantalar ise sizler için ideal!


   Dikdörtgen Vücut Tipi;

* Omuz ve kalçalar eşit, belin ise omuz ve kalçalara yakın ölçüde olduğu vücut tipidir. Zayıfken sportif olabilecek bu vücut tipi aşırı kilo alımında kötü bir görünüm sağlayabilir. Bu vücut tipine sahip olan ünlülerden;
Örn. Cameron Diaz, Nicole Kidman..

* Eğer küçük göğüslere sahipseniz, göğüslerinizi yuvarlak gösterecek sütyenler tercih etmelisiniz. Çünkü yuvarlak form dikdörtgen vücudun sertliğini yumuşatır.

* En büyük avantajınız omuzlarınız! Omuzlarınızı ön planda tutarsanız beliniz ince gözükecektir, bunun için straplez elbiseler, yakası fırfırlı, omuz kısmına vurgu yapan modelleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

* Etek ve pantolon seçiminde desenli kumaşlar, üst bölümünüzde ise soft renkler tercih edebilirsiniz. Pantolon seçiminde her türlü modeli rahatlıkla giyebilirsiniz. Eteklerde ise; çan ve kalem etek sizin için doğru bir seçim olacaktır.


   Elma Vücut Tipi;

*
Dolgun göğüsler, büyük karın ve kalça olarak nitelendirilen elma vücut tipi de sıkça görülen bir vücut tipidir.
Örn; Kate Winslett..

* Kilolar karın kısmında yoğunlaştığından dikkati bu yönden uzaklaştırmalısınız. Ön plana çıkaracağınız yerler; yüz, boyun, kollar ve bacaklar.

* V yaka ve kruvaze kesimler bu vücut tipi için uygundur. Yakada fırfır gibi detaylardan kaçınmalısınız. Dar, kısa ceket ve bluzlar, büyük desenli üstler tercih etmemelisiniz. Aksi takdirde dikkatler bu yönde olacaktır.

* Tunikler, basenlere inen ceketler, boyuna çizgili üstler, karın bölgesi asimetrik şekilli bluzlar sizler için doğru seçim olacaktır. Dikkati omuzlara çekmek isterseniz kalın askılı bluzları, bacaklara çekmek isterseniz ise çan etekleri, sivri burunlu ayakkabıları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Etek seçiminde kemer kullanmaktan kaçınmalısınız.

* Gece kıyafetlerinizde prenses yaka tercih ederek dekoltenizi ön plana çıkarabilirsiniz. Çantayı elinizde, mantonuzu omzunuzda taşıyarak giyim hilesi yaratabilirsiniz.


Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz --> tık tık.
Sevgilerle!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blogumu takip etmeyi, izleyici olarak katılmayı unutmayın!
Benim için her bir yorumun ayrı değeri vardır, sevgilerle:)